sunnuntai 10. syyskuuta 2017

syys

On syyskuu ja syksy. Syksy on mun lemppari. Rakastan hämärää, viileää säätä, tavallista arkea ja kiirettä. Ekaa kertaa kuitenkin koko elämässä syksy tuli liian pian, lähinnä kai siksi, että kesä oli maailman paras. Tää syksy on varmasti yhtä kiva kuin aina, mutta ekaa kertaa sillä oli kunnollinen kilpailija.

Toivoisin, että mun elämä voisi tänä tulevana syksynä olla vähemmän pakotetun täyttä, mutta silti tarpeeksi täynnä hyviä, rauhallisia, iloisia ja arkisia asioita. Toivon, että sininen huolettomuus ja suunniteltu kalenteriarki voisi sopia paremmin yhteen, ja että keväälläkin olisin normaalia enemmän energinen ja innostuva. On miljoona kivaa projektia, pari ihan ookoota kurssia ja paljon kaikkea pientä tekstiä ja huomioitavaa kalenterin nurkassa.

Haluisin ehtiä lukea enemmän raamattua (tai siis ylipäätään lukea sitä yhtään, eikä kyse oo ehtimisestä vaan ajankäytön hallinnasta), tehdä ruokaa kotona, nauraa kaikkien kivojen tyyppien kanssa ja rauhoittua. Haluisin oppia luovuttamaan ja luopumaan, antamaan olla ja mennä, ottamaan vähemmän. Ja samalla mä haluan kaiken. Niinkuin aina, mikään ei selvästi muutu, tää syksy on täsmälleen samanlainen kuin kaikki aiemmatkin.

Yhtenä iltana istuin kaksi tuntia paikallani ja kuuntelin puhetta rukouksesta, oli hyvä olla hiljaa, oli hyvä keskittyä kuulemaan, mitä he ajattelevat. Sellaisia hetkiä tarvitsen, kotoisia linssikeittolautasia ja viisaita sanoja, hitaita iltoja.

Viikonloppuna oli elämän miljoonas leiri, leirit ei lopu. Nuoruusmaisemissa, rakkaan leirijärven rannalla, illalla ja yön pimeydessä hytisten, saunassa syvyyksiä nauraen. Tutut peltotiet, rakkaat tyypit ja kaikki vanha paikallaan, sellaisena kuin ne jätin viimeksi. Mukamaalla mikään ei muutu liikaa, vaikka mä kasvan ja kesät liukuu massaksi mun takana. Enää mua ei ees pelota viimeisyys, mä tiedän, että kaikella on aikansa ja alan ymmärtää, että lähdön hetkellä tää ei tuu sattumaan, vaikka kolme vuotta etukäteen jo huolehdin.

Lisäksi tähän syksyyn kuuluu oikeeta luopumista, sitä mitä toivoin. Yksi harkittu viesti, jossa ilmoitan, kaikelle on aikansa ja tää tais olla tässä. Perään sydämiä, ja kaikki tietää, että näin tän kuuluu mennä joskus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti